SIM Jacking

28 Mayıs 2020 Perşembe

SIM Jacking



SIM Jacking

Sım jacking; SIM Değiştirilmesi (takası) olarak Türkçeleştirile bilir. SIM jacking kısacası hedefin telefon numarası saldırganın sahip olduğu SIM kartına aktarılma işlemine denilmektedir.


Peki SIM Jacking nasıl yapılır ?
Saldırgan, sosyal mühendislik yeteneklerini kullanarak hedef hakkında kişisel bilgileri ele geçirir. Elinde bulundurduğu hedefin kişisel bilgilerini kullanarak hedefin Mobil operatörünü arar. Operatör çalışanına Telefonunu kaybettiğini ve beraberinde SIM kartını da kaybettiğini söyler. Sahip olduğu numaramı yeni SIM kartıma aktarmak istiyorum diyerek operatör çalışanın yardımsever duygusunu sömürerek hedef numarayı kendisinde bulunan SIM kartına aktarmasını sağlar.
Sizlerin bildiği üzere telefon numarasına gelen onay kodları ile hemen hemen tüm hesaplarımızın parolalarını sıfırlayabilir hatta internet bankacılığı parolalarımızı ele geçirilebilir.

Acaba ya bende SIM jacking saldırısına uğradıysam nasıl anlayabilirim;
Eğer telefonumuz çekmemeye başladıysa ve telefonu kapatıp açtığımızda halen telefonumuz baz istasyonu ile bağlantı kuramıyorsa yani SIM kartımız deaktif duruma geçmişse durduk yere endişe etmekte fayda var :)

Yok abi olur mu öyle iş demeyin oluyor :)  EUROPOL resmi sitesinde yayınlanan haberin bir kısmı şu şekilde “ Europol, İspanyol ve Rumen ulusal polisi ile birlikte, SIM takas saldırıları yoluyla insanların telefon numaralarını ele geçirerek 3,5 milyon € 'nun (3.9 milyon $) hırsızlığıyla ilgili 26 kişiyi tutukladı. 13 March 2020





Kaynaklar: